Article publicat a Nació Digital pel segon aniversari del referèndum de l'1-O. L'article engloba un conjunt de reflexions en relació a com hauria d’haver reaccionat la població catalana el dia que sortís la sentència judicial contra els presos polítics.
Article escrit conjuntament amb la Inés Gómez, directora i fundadora d'Anima Consulting, i publicat a la revista de gestió i marketing farmacèutic PMFarma.
Article que realitza una anàlisi comparatiu entre la posició d’Espanya i de Bolívia pel que fa a com aborden el problema intern d’un referèndum: Espanya amb la independència de Catalunya i Bolívia amb la reelecció d’Evo Morales com a president.
El tracte que els joves reben per part dels porters de discoteques és preocupant i en certa manera pot recordar l’experiment de la Presó de Stanford on es va realitzar una simulació de presó amb alumnes que feien de guàrdies i altres de presos.
Aquest article que es va publicar al Nacional fa una sèrie de valoracions pel fet que la gran majoria de les persones d’Amèrica Llatina es posicionen en contra, ja no de la independència de Catalunya, sinó de la realització d’un referèndum a Catalunya. La qual cosa és sorprenent: ells que havien estat colònia. Ells que tan orgullosos estan de ser un país independent.
En el moment en què es va anunciar la realització d’un referèndum de Catalunya l’1 d’octubre del 2017, es va obrir un conflicte directe amb Espanya on la gran incògnita era si s’inhabilitaria als polítics catalans o si es podria enviar l’exèrcit a Catalunya. Article publicat al Universal de Mèxic i al Pagina Siete de Bolívia.
Vivim per treballar o treballem per viure? L’educació, la vida social, el nostre temps lliure; tot gira al voltant de la feina i d’unes jornades de 8h que en moltes empreses s’excedeixen sense que això porti a reflexionar les conseqüències i el que implica.
Cada cop que hi ha eleccions en l’àmbit estatal, com va ser cas el desembre del 2015, i es mira el mapa territorial per comunitats autònomes, els colors parlen per si mateixos. Un territori, tres països.
Quan un dels grups de rock més importants i rellevants de la història substitueix el seu vocalista principal (que porta des dels ’80 i, per tant, és una part essencial i inamovible) per un altre com si res..., aleshores sorgeixen moltes preguntes. Publicat a la revista ROCK.
L’Índia és un dels països més grans i pobres del món i, per tant, la inclusió financera és una de les qüestions més que rellevants a ser abordada. En aquest article s’analitzen les principals institucions financeres en aquest país i el rol que tenen en cadascuna de les regions.
Els principis presentats en el llibre de Daniel Kahneman, Thinking Fast and Slow, tenen una aplicabilitat directa en situacions de la nostra vida. La sorprenent victòria de Josep Bartomeu com a president del F.C.Barcelona el 2015 és un clar exemple de la irracionalitat dels éssers humans.
Diversos articles de la premsa escrita destacaven que en un futur pròxim el cacau es convertiria en un bé de luxe. L’article comparteix unes conclusions i valoracions davant d’aquesta possibilitat que es va publicar al diari Universal de Mèxic i al Página Siete de Bolívia.
Breu article sobre què són les microfinances i les seves bases essencials.
Després d’haver viscut uns mesos a Bolívia, l’autor es va sorprendre en comprovar que absolutament ningú tenia coneixença de què és Catalunya i de la seva cultura. Això el va impulsar a escriure aquest, el seu primer article que va ser publicat al diari Universal de Mèxic i al Página Siete de Bolivia.